o nudzeniu

Evit-ka

(także się – w grupie i solo)

nuda
w domu – w pracy
a nawet na rautach i balach
wielki towarzyski splin

ale to
jeszcze nic – lub co najwyżej pół biedy
bo taki stan daje się przerwać
choćby zmieniając miejsce pobytu

gorsze nudzenie się
i znudzenie sobą samym – bo uciec tu
ani dokąd ani jak
„o nudzeniu”
(także się – w grupie i solo)

nuda
w domu – w pracy
a nawet na rautach i balach
wielki towarzyski splin

ale to
jeszcze nic – lub co najwyżej pół biedy
bo taki stan daje się przerwać
choćby zmieniając miejsce pobytu

gorsze nudzenie się
i znudzenie sobą samym – bo uciec tu
ani dokąd ani jak
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 30 kwietnia 2013
anonim
  • abojawiem
    najlepiej więc się nudzić ze sobą nawzajem
    no i ta nuda jak pusta, czy jak daleka droga przed sobą (droga, która tak, czy inaczej prowadzi do siebie, tym bardziej poprzez inne osoby)

    · Zgłoś · 11 lat temu