Twoje portrety

Jarosław Baprawski

sto dziesięć kilometrów

to od dzisiaj mój dystans

dzielący usta od słów

 

w pozytywnym scenariuszu

kolejnych odsłon

podzielonym na frazy

 

każdy dźwięk

na innej strunie

ma więcej wymiaru

w nieskończoności

porównując ciebie

do gałązki łoziny

 

nie bez powodu

przesiaduję nad rzeką

 

one wypływają

spod olch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 30 kwietnia 2013
anonim