Fatum

Konrad Koper

Ludzie różnie wyobrażają sobie mnie.

A ja jestem wszystkim i wszędzie.

I  ode mnie wszystko zależy.

 

Lubię gdy bezsilni ludzie przeklinają żywioły.

Czy zastanawiają się nad sprawiedliwością.

Nie ma żadnej !

A najbardziej bawi mnie, gdy wierzą w wolną wolę.

 

Na ziemi wszystko jest przeznaczone.

A Bóg już potępił niektóre dusze.

 

Czas, przyczyna i skutek są tylko iluzją.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 kwietnia 2013
anonim
  • Doremi
    No popatrz...
    a mówią że "nie ma skutku bez przyczyny";)

    Czekam na dalsze rozważania :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    bardzo wartościowe rozważania, z którymi niekoniecznie trzeba się zgadzać

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ... raczej FAKTUM prasowe ... takie małe conico . Bo nie ma skutku bez przyczyny . A przyczyną jest ... ? ,)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    .............................fanatyczno-... kocopoły

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Co ty nie powiesz .

    · Zgłoś · 11 lat temu