Morze

Konrad Koper

Między nami jest morze.

Jego krople są jak twoje łzy.

Woda jest wzburzona i czysta jak ty.

 

Chciałem przepłynąć na drugi brzeg,

lecz zatrzymały mnie fale i wodorosty.

Więc stoję na plaży i mam żal do siebie.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 kwietnia 2013
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Żal ? - to sama radość !

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    nawet jeżeli mam pewne zastrzeżenie, dobrze, a nawet tym bardziej dobrze

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    Może nie stać na plaży
    może przepłynąć to morze :)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ir
    Takie są skutki, kiedy ma się płaczliwą partnerkę, która wylewa morze łez.
    Wzurzona woda nie jest czysta, bowiem wypływają wówczas wszelkie zanieczyszczenia zbierane przez zbuntowane odmęty.

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    ...ciekawe że też miałam taką pierwsza myśl iż
    'wzurzona woda nie jest czysta'

    ale coż
    albo płynąc na drugi brzeg
    albo stać na plaży z żalem do siebie
    a może stać i nie mieć żalu
    jest więc wybór ;)

    · Zgłoś · 11 lat