popłynąłem

abojawiem

popłynąłem trochę wczoraj

a nawet trochę więcej

bo dwa razy tyle

ile wynosi mój

miesięczny dochód

 

co mi zostało -

zacisnąć zęby

bo niekoniecznie pięści

i walczyć - też

niekoniecznie na słowa

a zaciskając pasa

i to ci dopiero jest walka -

ze samym sobą

bo głównie z własną głupotą  

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 1 maja 2013
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Lubię tak lekko...i tak prosto:)

    · Zgłoś · 11 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Historia lubi się powtarzać .

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    Prosto jest
    ale jakby mało płynnie
    popłynąłeś :)

    choć rzeczywiście walkę
    z głupotą
    poprawianie świata
    trzeba zaczynać od siebie!

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ir
    ...ale co sobie peel zaszalał to jego, chociaż za wspomnienia nie musi płacić :)

    · Zgłoś · 11 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    @Ir - jaki "peel" , co to znaczy "peel" , bo nie bardzo rozumiem ?

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    ...też nie wiem czemu ona z tym peelem wyskoczyła, co to znaczy i co chciała przekazać w tym kontekście ?

    · Zgłoś · 11 lat