Droga

Konrad Koper

Idę  do ojca.

Powoli zmierzcha.

Zgubiłem drogę w lesie.

Przechodzę  przez grzęzawisko.

 

W nocy coś na mnie czyha.

Obawiam się o swoje życie.

 

Wierzę, że odnajdę jeszcze drogę.

Wiara podobno czyni cuda.

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 maja 2013
anonim