powiedz piękna
a wyczaruję wiersze
tylko nie mów
o ojcu co molestował
matce która wypiła krew
z ostatniej butelki byczej
bo lubiła wytrawne
do obiadu
zrób surówkę z marchwi jabłka i pora
przygarnij mnie i nasze dzieci
nakarm rosołem
otul mamą i tatą
zapomnij brooklyn
postawimy na stole flachę
zapiję twoje wspomnienia
nim skoczymy z mostu
wszyscy