Hymn zwierząt

Konrad Koper

Pierwsze śpiewają ptaki:

kukułka kuka, bocian klekocze, sowa huka, kruk kracze.

Nawet kogut pieje i kura gdacze.

Wtórują im wilki (wyją) a także pies( szczeka) i kot (mruczy).

W tle osy, pszczoły, bąki  brzęczą.

 

Przez lasy, łąki, kurniki, domostwa niesie się hymn zwierząt.

Nie gorszy od ludzkiej mowy.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 4 maja 2013
anonim