smakosz wielopłaszczyznowy

Evit-ka

Szota – spod Batumi grabarz
lubi przegryzać chlebem lawasz
lecz równie chętnie się posili
winem wraz z porcją Czachochbili -
piękna Nino mu dasz – co masz

słowniczek:

Szota – imię męskie, najsłynniejszy Szota (z akcentem na wygłosowe a, to Szota Rustaweli, gruziński wieszcz,

Batumi – miasto, nadmorski kurort,

lawasz – cienki chleb – placek

Czachochbili – mięso kurczaka, żeberka baranie lub wieprzowe w sosie pomidorowym z duszonymi warzywami

Nino – imię żeńskie, święta Nino najważniejsza święta Gruzji
„smakosz wielopłaszczyznowy”

Szota – spod Batumi grabarz
lubi przegryzać chlebem lawasz
lecz równie chętnie się posili
winem wraz z porcją Czachochbili -
piękna Nino mu dasz – co masz

słowniczek:

Szota – imię męskie, najsłynniejszy Szota (z akcentem na wygłosowe a, to Szota Rustaweli, gruziński wieszcz,

Batumi – miasto, nadmorski kurort,

lawasz – cienki chleb – placek

Czachochbili – mięso kurczaka, żeberka baranie lub wieprzowe w sosie pomidorowym z duszonymi warzywami

Nino – imię żeńskie, święta Nino najważniejsza święta Gruzji
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 4 maja 2013
anonim
  • abojawiem
    jedno po drugim, żeby tylko było wiadomo, które lepiej smakuje po którym

    · Zgłoś · 11 lat