zgrabne paluszki posiada
Evit-ka
z Gori Wachtang masażysta
emabluje jak artysta -
w przerwach zaś lepi Chinkali
by kelnerzy je podali...
uwiedzionym oczywista
słowniczek:
Gori – miasto w Gruzji. Miejsce urodzenia Josifa Wisarionowicza Dżugaszwili, szerzej znanego jako Stalin,
Wachtang – imię męskie,
Chinkali – gruzińskie pierożki – mieszki, z mięsem i rosołem w środku
Wręcz przeciwnie, coś świeżego, oryginalnego.
Gratuluję ;-)