Drobny Człowiek

Konrad Koper

Człowiek dach ze strzechy  postawił,

wtem wiatr się pojawił

i zdmuchną konstrukcje marną.

 

Człowiek dom drewniany postawił,

wtem ogień się pojawił

i chałupę strawił.

 

Człowiek dom murowany postawił,

lecz rzeka wylała

i budynek z prądem wody zabrała.

 

Człowiek po świecie dumnie chodzi ,

lecz przy wrogich żywiołach zupełnie zawodzi.

 

     Życzę nam więcej pokory.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 maja 2013
anonim
  • Mithril
    trzy małe świnki mają więcej dynamiki i poezji niż powyższe kocopoły

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    Hmmm....żywioły wrogie
    to może jeszcze złośliwe, mściwe, zazdrosne !?

    jak w piosence 'czas nas uczy pokory...tak od lat'

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    Hiob się kłania, ale to/tu jest z przesadą (w przeciwieństwie /właśnie/ do Hioba). I nawet jeśli pokorne ciele dwie matki ssie, bez przesady, bez przesady

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ata
    no właśnie mi też ze świnkami...
    tekst nie porywa...nic na to nie poradzę

    · Zgłoś · 11 lat