pasjonujące pytanie

Jarosław Baprawski

w krzyku tłumu
światło rozpala czaszkę
zawisłeś bezimienny
nad przepaścią
postronny z pozoru

poszybujesz
za jedynym głosem
który widziałeś
przed złamaniem kolan
z piętnem startym
w obietnicy

czy to ty
a może ten drugi
kruczoczarny element
bez oka
stał prawdą
obok światła


dwa wymiary zła
na tle jednego dobra
i na odwrót
ciągła równowaga tła
to jak gra
w trzy karty
stawką życie


rozdaje szuler

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 5 maja 2013
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    Znowu będę Ci marudzić pod tekstem, przepraszam :)

    Zbyt chaotyczne. Brakuje mi jakiejś płynności, zwłaszcza tutaj:
    "czy to ty
    a może ten drugi
    kruczoczarny element
    bez oka
    stał prawdą
    obok światła"
    - te wersy jakoś ze sobą nie współgrają.

    Na końcu pojawia się rym zła/tła i to też jakoś odstaje od reszty.

    Ale doceniam, że słów niecenzuralnych brak ;)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    ...nie jestem blondynką, ale wygląda na to że ty jesteś! :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    właściwie jest to wiersz z kluczem, ale skoro karty rozdaje szuler, to tak czy inaczej jest się na pozycji przegranej

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Jarosław Baprawski
    Czy jesteś blondynką?:)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    To jak brzmi to pasjonujące cię pytanie - czy szuler dobrze rozda karty ;-?

    · Zgłoś · 11 lat temu
Usunięto 1 komentarz