mus - jej Pan?
Evit-ka
jak mus
mieć luz
to ma
i gra:
wcielenia idiotki
o twarzyczce słodkiej
w jej płynnej wymowie
tupet co się zowie
bądź role kretynki
zależnej od szminki
w błyszczyku na styku
z blagą narkotyków
jak trzeba
ubiera atrybut boksera
i lać jej się zdarzy
fachowców od marzeń:
od mgieł zamykanych
w butelce z kryształu
koronek pajęczyn
żółknących pomału
od tego co wczoraj
i jutro lub dziś
zapewne nie musi
jednak może przyjść -
i wierzy że mus
oswajać ów luz?...
pozdrawiam ;-)