Literatura

Media (wiersz)

Konrad Koper

Tak naprawdę media mają władzę.

 

Czytam gazetę, która ma skazujące oczy.

Słucham radia , które groźnie szczerzy zęby.

Oglądam telewizję, pokazuje  zaciśniętą pięść.

 

        Uważaj !

Nawet ściany mają uszy.

Więc rozmawiaj cicho.

 


fatalny+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 7 maja 2013, 22:19
Bardzo nie lubię upraszczania poważnych problemów.
Ir
Ir 7 maja 2013, 23:55
Ot, komunikat ostrzegawczy a nie wiersz.
abojawiem 8 maja 2013, 08:48
może i nieodkrywcze, ale ważne, chociaż/tak więc jak dla mnie, to mogłoby być bez puenty (która jest niekoniecznie z tej parafii)
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 8 maja 2013, 22:25
Konradzie właśnie w każdym tekście tak robisz, że zbyt dosłownością razisz, dla mnie puenta totalnie oklepana, reszta taka średniawa, ale zbyt dosłowna
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 7 maja 2013 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca