wiadomo że nie wiadomo w czym rzecz (jak dla kogo i jak na złość)

abojawiem

oczywiście że

takim jak ty

możesz wepchnąć

czyli wmówić wszystko

i jeszcze będą ci

wdzięczni - niektórzy

nawet dozgonnie

możesz więc się cieszyć

a nawet być duma

ze siebie no bo z kogo -

w końcu to twój triumf

może nawet jedyny -

niekoniecznie jak dotąd

bo może i całego życia

jeśli tylko będziesz

ścigała się z innymi

a nie ze sobą samą

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 10 maja 2013
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    albojawiem, to proza i to banalna rozpisana na wersy

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    szanta
    po szkolarsku ujmując rzecz, to tak, ale chyba można wyjść, z jednej strony poza ogólniki (okólniki), a z drugiej poza pewne ramy (wytyczne), a więc poza coś, co najbardziej preferuje wtórności

    · Zgłoś · 11 lat
  • Bragi
    jak dla mnie pustosłowie. wylewasz tutaj cały potok, którego szum przesłania treść.
    z nie ze.
    a co do wtórności - podczas czytania nasunęło mi się skojarzenie z Gałczyńskim. bo można krócej, treściwiej, dosadniej. lepiej. jest się na czym wzorować:

    Na śmierć motyla
    przejechanego
    przez ciężarowy samochód

    Niepoważny stosunek do życia
    figla ci w końcu wypłatał
    nadmiar kolorów, brak idei
    zawsze się kończą wstydem
    i są wekslem bez pokrycia
    mój ty Niprzypiąłniprzyłatał!

    · Zgłoś · 11 lat
  • Konrad Koper
    Średnie

    · Zgłoś · 11 lat