znam dzień powszedni

Wintrop1979

ciepły jak chleb
pachnący niecierpliwie

 

palcami rwany
pod dumnym spojrzeniem
ukryty

 

niewinnie odbija źrenice
spłoszone jak dziecko


co płaczem wymusza

 

Wintrop1979
Wintrop1979
Wiersz · 10 maja 2013
anonim