Literatura

z nudą nuta (wiersz)

Evit-ka

między nutą – zwłaszcza rzewną
a nudą – zupełnie zwyczajną
różnica polega głównie
na melancholii stopniu
i głośności

co wynika z:
bezdźwięczności głoski „t”
i dźwięczności jej siostry „d”
gdyż pierwsza jest lustrzanym odbiciem drugiej
lub odwrotnie – uznania według

nie bardzo więc wiadomo
czy różnice są na tyle istotne
aby było warto je eksponować
„z nudą nuta”  między nutą – zwłaszcza rzewną a nudą – zupełnie zwyczajną różnica polega głównie na melancholii stopniu i głośności  co wynika z: bezdźwięczności głoski „t” i dźwięczności jej siostry „d” gdyż pierwsza jest lustrzanym odbiciem drugiej lub odwrotnie – uznania według  nie bardzo więc wiadomo czy różnice są na tyle istotne aby było warto je eksponować

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 11 maja 2013, 18:48
nie tak ważne różnice, jak ważne kto (a więc jak, co) eksponuje
przysłano: 11 maja 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca