Żałoba

Konrad Koper

Czemu oczami błądzisz ?

Odchodzisz ! ?

Błagam !

Poczekaj !

Oszukaj mnie.

 

Z bólem się zmagam.

Ułuda na chwilę pomaga.

Lecz zawodzi.

************

Moja dusza błądzi

 między zaświatami.

Żałobę obchodzi latami.

 

Zbytecznie,

nawet w raju ciebie mi braknie.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 13 maja 2013
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    miej litość, Konradzie

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    ...napisałeś:
    'nawet w raju ciebie mi braknie'

    mi raj nie kojarzy się z brakami ale z pełnią doskonałą
    więc się zdziwiłam temu twojemu rajowi :))

    a piekło jak piekło - przeciwieństwo raju !?

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Konrad Koper
    A piekło...

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    ....a co to za raj w którym są braki ;-!

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril

    · Zgłoś · 11 lat temu