Literatura

jak szkło (wiersz)

Evit-ka

na dnie bańki – szklanki
- ta mogła być żarówką -
uwięzło słówko

później – wabione grą losową
szansę dostało
by zostać mową

a w mowie?
każdy kształt się ziści
miłości forma i nienawiści

taką rozczula byle co i taka ostra niczym szkło

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 maja 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca