surowe mięso wieszam pod powałą

Jarosław Baprawski

siedzimy przy stole
z każdą lufą przychodzą śmierci
rzucają  się słowem o ściany

 

wiatr i deszczówka
zagubiona dziwka
głodna rabarbaru

 

umiera
na komorniczych
to co napisać

 

przede mną
marmurowe blaty
brakujące ręce
posągi

 

golgota ludu

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 17 maja 2013
anonim