Literatura

Ojca znasz (wiersz)

Jarosław Baprawski

są jeszcze kurwa dziwki na świecie
które sądzą że seks jest dla bogaczy
maszerując przez jabłczane sady
wycisną soki z okiennej pelargonii
pospołu z teściową zasuną firanki

a tak naprawdę ich już nie ma
tak jak chleba bez mąki
nie zastąpią trociny
mojego głodu

za widokiem dziecka
z rozpłaszczonym noskiem
i uśmiechem beztroski za szybą


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 22 maja 2013, 20:40
zawsze mówiłem, że jesteś wrażliwy, a czasami (przynajmniej jak dla kogo) rozczulający
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 22 maja 2013, 21:13
Jest kurwa i są dziwki w pierwszym wersie - świat wrócił do normy.
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 22 maja 2013, 22:19
:)............
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Wiersz fajny i tym razem dziwki i kurwy mają swoje uzasadnienie. Jedyne co mogę tu zarzucić to to, że wydaje mi się ów tekst zanadto skrócony albo rozdwojony. Zrobiłabym z niego dwa wiersze może. Chodi mi oczywiście o końcówkę
przysłano: 22 maja 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca