Ojca znasz

Jarosław Baprawski

są jeszcze kurwa dziwki na świecie
które sądzą że seks jest dla bogaczy
maszerując przez jabłczane sady
wycisną soki z okiennej pelargonii
pospołu z teściową zasuną firanki

a tak naprawdę ich już nie ma
tak jak chleba bez mąki
nie zastąpią trociny
mojego głodu

za widokiem dziecka
z rozpłaszczonym noskiem
i uśmiechem beztroski za szybą

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 22 maja 2013
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Wiersz fajny i tym razem dziwki i kurwy mają swoje uzasadnienie. Jedyne co mogę tu zarzucić to to, że wydaje mi się ów tekst zanadto skrócony albo rozdwojony. Zrobiłabym z niego dwa wiersze może. Chodi mi oczywiście o końcówkę

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Jarosław Baprawski
    :)............

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Jest kurwa i są dziwki w pierwszym wersie - świat wrócił do normy.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    zawsze mówiłem, że jesteś wrażliwy, a czasami (przynajmniej jak dla kogo) rozczulający

    · Zgłoś · 11 lat temu