Z listów do ...

Jarosław Baprawski

łamie się moja droga

czy aby na pewno

jesteś darem

 

tym ostatnim gwizdem

z bożych palców

 

i nawet jeśli

to prezent od piekła

jesteś tak gorąca

że co mi tam

setka tekili

i dusza

z soli

 

odparuję jedno życie

w posmaku limonki

 

za piersi biorę

garściami jem

 

jak najsłodsze winogrona

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 23 maja 2013
anonim