Spisek

Konrad Koper

Są grube ściany  i podwójne drzwi.

Zamknięte na cztery zamki.

Przy stole w mroku siedzi tęgi mężczyzna.

Obok stoi drugi, chudy z papierosem.

Rozmawiają półgłosem.

Padają słowa : rozwiązać, załatwić…

Wymieniają  pseudonimy innych agentów.

Mimo niedopowiedzeń znakomicie się rozumieją.

Obydwóch obowiązuje dyskrecja.

Czytają dokumenty i poznają szyfry.

 Spiskowiec przy stole daje zaliczkę.

Podejmują  oni niebezpieczną grę z wrogiem.

Obaj są  przekonani o wadze swojej pracy.

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 4 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 25 maja 2013
anonim
  • Ravaa
    się powtórzę:
    "Takie pisanie grafomańskie - załóż człowieku sobie pamiętnik, czy bloga - bo jeśli nie chcesz słuchać rad, konstruktywnej krytyki i pracować nad swoim warsztatem, to po co tu jesteś? Ten portal tak działa, że dobrych artystów wyławia i chwali, średnim podaje rady i wskazówki do dalszego rozwoju, słabym pokazuje podstawy - ale każdemu daje możliwość rozwoju. Jak ktoś rozwijać się nie chce, to po co ten portal zaśmiecać śmieciami? Tylko nie mów/pisz, że chcesz się rozwijać, bo przejrzawszy całą "twórczość" widzę raczej cofanie, niż rozwijanie."

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    zamiast ‘spiskowiec’ powiedziałbym po prostu ‘jeden drugiemu’. a wiersz jaki jest, każdy widzi, dla jednych pełen poezji, dla drugich nie. niektórzy tylko widzą i wiedzą lepiej i tak są nieomylni w swojej ocenie, że drugim już nie wolno mieć własnego zdania (z własną oceną)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Bragi
    Konradzie, chciałbym się znać na poezji tak dobrze. póki co, znam się na tyle dobrze, żeby podtrzymać swój komentarz.
    Twoje zachowanie było równie dojrzałe jak ten tekst. jeżeli jednak Ci ulżyło – cieszę się.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Konrad Koper
    Dziękuje za życzenia, choć zła jest intencja.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    "
    Konrad Koper godzinę temu
    Znasz się na poezji jak kura na jajkach !!"

    spokojnie - zapewne pojawi się ten, co się zna i "postawi ci" mocno pozytywny słupek

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Konradzie, Bragi ma rację. To jest bardzo kiepsko napisane, niedopracowane i w ogóle nie przypomina wiersza. Zacznij może pracować nad tymi swoimi tekstami, bo naprawdę mam wrażenie, że piszesz je bez głowy zupełnie.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Konrad Koper
    Znasz się na poezji jak kura na jajkach !!

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Bragi
    W najlepszym wypadku - fragment kiepskiej prozy, wyrwany z kontekstu, pozbawiony interpunkcji i przypadkowo rozbity na wersy. W każdym innym – podgniot (kilka poziomów poniżej gniota).

    · Zgłoś · 11 lat temu