Pogrzeb ptaszka

Bogusz Jan Szulc

Znalazło dzieci kilkoro

martwego ptaka w rynsztoku

mały był szary był

świat nie miał po nim łzy w oku

 

One się zlitowały

one się pochyliły

składając go w piachu za blokiem

modlitwę mu odmówiły

 

A mama się wychyliła

dzieci co robicie

bawimy się mamo

w życie

(2013)

Bogusz Jan Szulc
Bogusz Jan Szulc
Wiersz · 27 maja 2013
anonim
  • Ata
    świetna puenta

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    jakoż życie jest wszystkim tym, co się kręci wokół śmierci

    · Zgłoś · 11 lat
  • autosennosc
    strasznie nie umiem odnaleźć się w rymach, jednak ten tekst... bardo przypadł do gustu

    · Zgłoś · 11 lat