wiosna

Nauzykaa

w parku pan uczy licealistki
miłości
odpowiedzialności za życie
szacunku do pieniądza
słońce wypala na ich twarzach
szkarłatne litery
powietrze pachnie mokrym psem
dziewczynka do kubła wyrzuca
plastikowe dzieci
(wiosenne porządki)
Nauzykaa
Nauzykaa
Wiersz · 2 kwietnia 2001
anonim