z melodią która pozwoli przetrwać do jutra

Jarosław Baprawski

gwiazdy
z ich banalną
układanką

 

puzzle ułożone
ręką bogów

 

w wiecznym śnie
twoje imię
wyryte

 

w tym codziennym dniu
nakładam żel na włosy

 

myśląc o gładkich nogach
na chwilę zapominam newsy
zapisane na lodówce

 

otulam o dwunastej w nocy
zeszklone ufnością
różane płatki

 

w drodze do ust
resztki wina

 

spływają na piersiach
muzyką

 

w płaczu cierni
pierwsze krople
sączą się z nieba

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 30 maja 2013
anonim
  • abojawiem
    raz jest najlepszą, a raz najgorszą świadomość swojego położenia

    · Zgłoś · 11 lat temu