"Próba przetrwania"

Bella

Wystawili nas na próbę..
Jak marionetką,
trzasnęli nitkami-
kruchymi niczym 
gałęzie pozbawione wody .
Uwiązali Nas na dłoniach
Jakże od siebie odległych.
Pozwolili żyć
w odległości łokcia
potężnego mamuta.
Usiłowali zniszczyć tło
złączonych w całość serc.

Żyjemy na wolności-
więźniowie jednej duszy.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Bella
Bella
Wiersz · 30 maja 2013
anonim
  • Mithril
    ...nic tu - może kiedyś

    motyw lalkarski wtórny i bardzo źle podany

    · Zgłoś · 11 lat temu