O poetach

Konrad Koper

Być poetą to znaczy nie tylko pisać.

Bowiem słowa są odzwierciedleniem duszy,

która jest przejęta światem.

 

Wszyscy artyści dbają o wizerunek.

Na przykład dziewczyna ma nierówno podciętą grzywę

a chłopak jest rozchełstany.

Wygląd też interferuje ze stanem ducha.

 

Dusza poety potrzebuje  „lekarstwa”.

Dlatego  palą „cygara” czy piją kieliszek trunku.

Często nie radzą sobie w życiu,

ale potrafią ze słów wydobyć piękno i głębszy  sens…

 

Poetą trzeba się urodzić  i odkryć w sobie tą naturę.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 5 głosów
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 31 maja 2013
anonim
  • abojawiem
    ja tam bym nie poszukiwał głębszego sensu, a przynajmniej każdy sens, nie jest mniej sensowniejszy od najgłębszego

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ir
    C. Norwid wyzna “poetą się nie jest, poetą się bywa”.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    ...konfabulacyjne brednie

    "Wygląd też interferuje ze stanem ducha."...........................się po prostu rodzynek

    · Zgłoś · 11 lat temu