Asi
posadzę w tobie co mam
jakieś nasiona szkło i te brzydkie rzeczy
umiem czekać
chłopcy pytają kiedy będziesz mokra
chłopcy nie wiedzą czy dotykać
i jak jest dobrze
wszystko nie jest dobrze mówisz
nigdzie nie jest
napisz mi wiersz prosisz
napiszę ci słownik
to jest słońce bliskość twoje kolana i obojczyk
to jest święte
tak się o tobie mówi
ty w tym stoisz i nie wiesz
drżysz bezczynnie i powoli toniesz
dziewczynka w kałuży
ziemia niczyja
to przecież mdli
boli głęboko jak karmienie brudem
kamienie w brzuchu
posiedzę w tobie
zrobię ci źle przez chwilę
karmienie solą
płukanie żołądka