***

Agati


wszystko minęło
już nie jestem wieżą
co sięgać chce do nieba
albo wyżej

nie ma planów misternych
niezrealizowanych
co się topiły
w nazbyt głębokiej nadziei

nie bywam już zawiedziona
naszymi słabościami
serce nie brzmi
jak zapomniany kamerton

ale znikł też ogień
niszczący
trawiający cały entuzjazm
całą radość

 

pojawia się pytanie
czy lepiej być popiołem
czy pożarem

Agati
Agati
Wiersz · 5 czerwca 2013
anonim
  • Wintrop1979
    zależy kiedy je zadasz...

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    "co sięgać chce do nieba
    albo wyżej
    nie ma planów misternych
    niezrealizowanych
    co się topiły"................................ten fragment do bani

    "trwawiający" ......................?

    "czy pożarem?" .........................czemu ma nagle służyć pytajnik?

    · Zgłoś · 11 lat
  • Agati
    Mithril sorry za literówkę i masz rację, znak zapytania zbędny. Dziękuję :)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Paulina Wielbicka

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ata
    fajny ten "zapomniany kamerton"

    · Zgłoś · 11 lat