I.
anarchia przegrywa z frytkami
liczy się lojalność więc była kobieta
Kolegi obecną partnerkę nazywa
zwierzątkiem – wierzy ponoć najmocniej w średnią
klasę średnią krajową i artytmetyczną
liczby powtórzeń tej samej anegdoty
tylko w tym tygodniu – wartością dodaną
niech będzie zwrot akcji bez zawrotów głowy
i zawrotne tempo zwiedzania miasteczka
II.
Kolega przygarnął sukę to jest cała
legenda? nie jestem zwierzęciem ale mnie łatwiej
napoić wpoić posłuszeństwo – dotykanie
w ciemności aranżację wnętrz i lizanie blizn
zostawię adeptkom tego survivalu
III.
energia w anarchii w młodości wszyscy głośno
krzyczą jak bardzo nienawidzą tego czym
karmieni i do czego dążą odległość
nie istnieje narodowiec widzi czerwone gazety
pogłaskał szczeniaka wczoraj w nocy
też jadł średnią porcję frytek
Lublin, 7.06.13