Literatura

moja prywatna apokalipsa (wiersz)

Jarosław Baprawski

naprawdę trudno

za tym życiem

jest nadążyć

 

tak wiele pokus

niosąc lepsze

zwala z nóg

 

zazdroszczę ludziom

co umieją jeszcze walczyć

z ambicją czysto ludzkich wad

 

co człowiek jeszcze może mieć

 

w zasięgu ręki i portfela

w cholernej ciszy

czterech ścian

 

daleko gdzieś

i blisko tak

 

 

 

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 9 czerwca 2013, 12:36
a co do zasięgu wiersza, to jest nieograniczony
przysłano: 9 czerwca 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca