Literatura

groszku co do (wiersz)

Evit-ka

(Piotrowi Groszkowi)

pachnące groszki
kwiatki drobne
do siebie samych są podobne
tak jak bliźniacza w wiarą miłość -
ze mną i z groszkiem to się śniło

i jest zielony groszek w strąkach
po wyobraźni mi się błąka
jako materiał na korale
lub do sałatki niezły wcale
pobladły trochę niczym mąka

zaś na Grochowie tkwi Piotr Groszek
poezją zajął się po trosze
ździebko i inną też kulturą
podlaną słowa konfiturą...
chce ktoś to sprawdzić?-
bardzo proszę...

ja już sprawdziłam - no i wiem
teraz groszkowy lubię krem
„groszku co do” (Piotrowi Groszkowi)  pachnące groszki kwiatki drobne do siebie samych są podobne tak jak bliźniacza w wiarą miłość - ze mną i z groszkiem to się śniło  i jest zielony groszek w strąkach po wyobraźni mi się błąka jako materiał na korale lub do sałatki niezły wcale pobladły trochę niczym mąka  zaś na Grochowie tkwi Piotr Groszek poezją zajął się po trosze ździebko i inną też kulturą podlaną słowa konfiturą... chce ktoś to sprawdzić?- bardzo proszę...  ja już sprawdziłam - no i wiem teraz groszkowy lubię krem

wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 11 czerwca 2013, 11:37
doczytałem do czwartego wierszu.... cholerny orgazm! zawsze zbyt wcześnie...
abojawiem 11 czerwca 2013, 18:22
ładnie kwitnie (odmiana ładnych kwiatków)
przysłano: 11 czerwca 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca