Waga Boża

Konrad Koper

Na Wadze Bożej są  dobre uczynki i występki.

Wyrocznia ma zasłonięte oczy.

Jeżeli ma ona wzgląd to tylko na skruchę i przebaczenie.

 

Niech nie przerażają nas grzechy po lewej stronie.

Zawsze możemy się nawrócić.

I waga zaczyna od początku ważyć.

 

Lecz Bóg patrzy na nią jednym okiem.

Przede wszystkim ocenia naszą miłość.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 17 czerwca 2013
anonim