manifest - z konieczności feministyczny

Evit-ka

mężczyźnienie – to proces wymuszony
cudzą dominacją oraz własną logiką i godnością
kiedy trzeba otwierać oczy ze zdumienia
zamiast trzepotać nad nimi z udziałem rzęs

to nieuchronny skutek braków:
wyboru, chęci wyboru – gdy nie ma z czego
i nie ma jak -
patowa sytuacja

chodzi o to by być
na bycie kobietą materii i ducha nie wystarcza
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 18 czerwca 2013
anonim