może i we wszystkich
ludziach są i to
(nade wszystko)
wszystkim anioły -
istoty skrzydlate
ale we mnie jest
(może dopiero
może jeszcze
może wreszcie)
diabeł - rogaty
(można mylić
z duszą rogatą)
anioły żeby wszyscy
byli dla siebie
(wszystkim i jednym)
jak Bóg jeden -
a diabeł żeby wszyscy
(ci którzy cnotą
nie grzeszą
i ci którzy grzeszą)
zobaczyli - uwierzyli
kto tu jest mistrzem
(gry nawet jeśli
kart nie rozdaje)