nieprawdą jest że serce pęka jego tylko ubywa
na przekór tym mądrym co mówili że jest prostytutką
nakładającą na siebie nowe warstwy przelotnych znajomości
może za każdym razem po prostu się zmienia
od pierwowzoru odbiega kształt położenie i rozmiar
i sporo trzeba w nie wpompować by je na nowo oswoić
każe wysyłać miniaturowe statki jutrzejszych kartek kalendarza
topić wczoraj w listach z nadpitej butelki
zabrania płakać
łzy nawadniają jedynie kolejny chwast
wydostający się ab imo pectore
należy wierzyć że wszystko co mówi ma jakikolwiek sens
Ja bym tylko w jednym miejscu zrobiła niewielką korektę : każe wysyłać miniaturowe statki z jutrzejszych kartek kalendarza - w tym wersie zrezygnowała z "z" ;) a w tym: "a może za każdym razem po prostu się zmienia" z "a"