Spotykam lato

Konrad Koper

 

Rozeszły się promienie lata

i napełniła się nimi chata.

Sprawiają one, że moja dusza rośnie.

Zwłaszcza, że ptaszek śpiewa radośnie.

A jego głos izbę wypełnia.

 

Na dwór wychodzę.

Witam szczęśliwych ludzi po drodze.

 

Moje marzenie się spełnia.

Spotykam lato co chodzi po świecie.

Które szczęście i piękno plecie.

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 25 czerwca 2013
anonim