Dziś jak wiosna się uśmiecham.
I moja dusza rozpromieniała.
Gorąco ciebie kocham.
Moje „ majowe” serce oniemiało.
Słońce i chmurki mi się przypomniały.
I ciepły wiatr co dmuchał.
Wlał się we mnie świat wspaniały.
I napełnił mój stan ducha.
Wiosna na dworze,
wiosna we mnie,
wiosna na „twarzy”…