Pytanie retoryczne

autosennosc

już całkowicie
zsiniały mi ręce
odchodzisz

policzyłam do trzech
jedno życie
dwa serca
trzy smutki

jarzębiną układałam kolory
od wypłowiałej czerwieni
po czerwień maksymalną
ust

myślisz że mogę
nazwać
swoje plecy
twoimi plecami?

autosennosc
autosennosc
Wiersz · 26 czerwca 2013
anonim
  • Mithril
    "już całkowicie zsiniały mi ręce
    odchodzisz

    policzyłam do trzech jedno życie
    dwa serca
    trzy smutki

    jarzębiną układałam kolory
    od wypłowiałej czerwieni
    po czerwień maksymalną ust

    myślisz że mogę nazwać
    swoje plecy
    twoimi (...)"

    ....................pytajnik potrzebny jak drzwi w lesie - z kontekstu wynika
    - nie jest źle

    · Zgłoś · 11 lat
  • autosennosc
    dziękuję za cenną uwagę, ten koniec brzmi dużo lepiej.

    · Zgłoś · 11 lat
  • Bragi
    wersy mi się składały przy czytaniu niemal dokładnie jak u Mithrila.
    bez fajerwerków, ale całkiem zgrabnie.

    · Zgłoś · 11 lat
  • Bogusz Jan Szulc
    A ja uważam, że jest dobrze tak jak jest, z wersji Mithrila może tylko ostatnia strofa brzmi rzeczywiście lepiej.
    Przypomina mi to trochę Poświatowską.

    · Zgłoś · 11 lat