zmultiplikować obraz
robiąc odbitkę tamtej miłości
cacanej na zewnątrz
w środku winnej – od winy i wina - cierpkiej
i sprzedawać jako:
osłonę przed litością
i nadmiarem pytań troskliwych ciotek o życie prywatne
towar zastępczy za rozczarowania własne
oraz maskę ochronną przed odpryskami plotkarstwa
i cieniami smutnych historii