jestem łazęgą
zatrutym owocem na drzewie szczęścia
małodusznym sklepieniem świata
krótkowzrocznym idiotą pewnym
styranym człowieczeństwem pionkiem
jąkającym się wiecznie prostakiem
łgarzem sędziwych prawd
znerwicowanym przypadkiem
fikcyjnym wytworem wyobraźni
znad fabryk mglistych
unoszę się ja
prawowity mieszkaniec Ziemi
małodusznym
krótkowzrocznym
styranym
jąkającym
znerwicowanym
fikcyjnym"
dużo tego.............................za dużo