wiersz potencjalny
Evit-ka
do wiersza ewentualnego
da się wstawić wszystko
w miejsce rzędu kropek
można też wiele skreślić
potrzebne i niepotrzebne
jak leci
są i tacy mistrzowie
kreatywni niezmiernie
co umieszczają tam nawet pięciolinie z nutami
i kawałki własnej duszy
- wprawdzie ugotowanej -
ale jednak wciąż w stanie surowym
brak przy tym pewności
czy z tego wynika że
największy potencjał tkwi w pustych kartkach