Życie nie jest takie miłe

abc

 

 

 

Brat wysłał widokówkę
z miastem nad rzeką Arno i mostem złotników
napisał kilka słów
że tu jest normalność i będzie czekał na mnie
wszystkim się zajmie zorganizuje pracę
 
otrzymałem od matki błogosławieństwo
na wyjazd złożyła się cała wieś
zarobione pieniądze będę słał do rodzimej Afryki
dla nich to fortuna
 
opłaciłem przewoźnika
popłynąłem zdezelowanym kutrem na wyspę
Lampedusa
i nie dotarłem teraz dryfuję trzymając się klatki
do połowu
 
Udają że mnie nie widzą przepływające statki
bo obcy o kolorze hebanu
nie są mile widziani
 
między lądami nie zdołam się utrzymać
na powierzchni
niebawem w morskiej toni utonę połknie mnie
wielka ryba uczyni kres
 
 
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
abc
abc
Wiersz · 10 lipca 2013
anonim
  • abc
    bywa miłe, ale to chwila.

    już zapomniałem to powyższe ech.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ata
    bo życie totalnie nie jest miłe..

    · Zgłoś · 11 lat temu