Jesień

Konrad Koper

Trwa smuta.

Niebo płacze.

Jesień kosi rośliny.

A listowie się czerwieni.

 

Alejkami  chodzi śmierć.

Stoję nad grobem.

Zapalam świeczkę, która wkrótce zgaśnie.

 

Wspomnieniami wracam ku  „wiośnie”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 10 lipca 2013
anonim