Literatura

50 (wiersz)

taryfiarzgazu

ale co to ma być
notowanie faktów jajecznica
z winogronem i chili
znad patelki
i orzechami
muszę pomyśleć raczej całkiem
niezła
o tych obrazach
jutro czwartek to może jutro
te retro placki
i przejrzeć te zaschłe
farby
albo może nie
awaria kompa plus
grypa i uziemienie akrylami już
pewnie
można kogoś niezły koktajl zatłuc na
śmierć jeśli mołotow miał ironiczne
poczucie a teraz
właśnie
leżę i nie paląc strugam
rzeźby
z literatury jakimś holograficznym
dłutem odłupykpy i kując
te zbyt lingwistycznie przytulne
drzazgi
żeby wydobyć surowe klocki
takie
jak na przykład że gdzie kot
wciśnięty w kwadratową kulkę gorąco
dyszy z niego kaflami szafy rurami
futra rozbitego o swoje własne kanty i tak
dalej i myślę
nawet że tego typu
słowociągi
oraz toki same
w sobie
nieko albo chwila niecznie moment
bo mam cofam na stęp bo że niby ny ta podprogowa
osmoza
malarstwa z pisarstwem co nie
więc może by tak właśnie
naprawdę spróbować z grubsza
podmutować tą wiejską poezję
przy użyciu jakiegoś genotypu kubizmu
na przykład
jakąś taką wiesz
chropo chropo
blok bas i ster watość płynny
beton w gardle patent
i brzmienia grog i jakość tylko
jak znam
rzycie życia
to
ktoś gdzieś już na to wpadł wcześniej
ale i tak prawie samych
fonetycznie
kanciastych
słów niech będzie
wyrazów szukać trzeba by wtedy dilera
kwadratów może
myślę albo
po prostu kurs niemieckiego
za te
pięć stów i kylszrank się otworzy
się zobaczy
co najwyżej brr
albo po prostu już


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ari
Ari 12 lipca 2013, 16:01
odrobina optymizmu...:) nawiasem mówiąc to przecież niezła zabawa " ... "
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 12 lipca 2013, 23:40
czy błędy ort to celowe? Pomijając je i tak tym razem nie trafia on do mnie.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 18 lipca 2013, 23:49
rzycie- to albo błąd albo specjalnie- napisałam tę możliwość w komentarzu, nie potrza było pisać na priv :)
Rozumiem,ze jak specjalnie to jest to archaizm i liczba mnoga od "rzyć" Niemniej o to spytałam w komentarzu. Czy błąd czy specjalnie? A zamiast odpowiedzi mam pytanie hmm?? Dalej nie wiem.
przysłano: 12 lipca 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca