trzeba będzie posprzątać barłóg
wynieść rzeczy niepotrzebne
zalegające pod warstwą kurzu
wynieść rzeczy niepotrzebne
zalegające pod warstwą kurzu
odprawić egzorcyzmy okadzić ściany
odmówić kadisz nad zmarłym
odmówić kadisz nad zmarłym
z którego uszło życie a który śnił tak wiele
lepiej gdyby zajął się tym co użyteczne
zamiast kupować farby obrabiać foremki
pić i skarżyć się na ból trzustki
zamiast kupować farby obrabiać foremki
pić i skarżyć się na ból trzustki
na kartce kaligrafując że prześcignęły
go malujące słonie - mordercy
pożywka nauk behawioralnych
wytwarzający seryjne murderabilia
go malujące słonie - mordercy
pożywka nauk behawioralnych
wytwarzający seryjne murderabilia
nawet akwarele hitlera zawsze będą w cenie
maska normalności klasyczny gust
z odrobiną awangardy w słoniowej trąbie
maska normalności klasyczny gust
z odrobiną awangardy w słoniowej trąbie
wszystko to lepsze od moich nielotów
garbatych aniołków pasących się
na oślej łące
garbatych aniołków pasących się
na oślej łące
świetny.
wcześniej sugestie innych wydawały mi się
nie szczególne, teraz stwierdziłem że pierwowzór
nie był zbyt trafiający w sedno więc
przemyślałem stronę formy jeszcze raz :-)