Literatura

52 (wiersz)

taryfiarzgazu

puszka piwa na talerzu talerz
na parapecie
parapet nad kaloryferem
kaloryfer
za firanką firanka
na karniszu
karnisz wbity
w mur wkręcony
śruby w bebechach
cegieł w imadle nieruchomych
komórek spoiwa
budynku
wewnątrz zastopowanej
apoptozy
kamiennej tkanki starych
prostokątnych
neuronów
w kolorze ognia
zawieszonego
w czasie
i w braku przestrzeni tej
zmuszonej do trwania
fasady
maskowanej
nieudolnymi uśmiechami szarych
kącików
tynku
ironicznie pękającej
zaprawy
do golenia


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 lipca 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca