Wyspy lubię.
Na niebie
słońce świeci.
Obłoki mleczne podziwiam
i ptaka co wysoko leci.
Z fokami rozmawiam,
ryby kocham,
odgłosów morza słucham
i do fal wzdycham.
Na plaży leżę,
o migdałach marzę.
Choć jest przepięknie,
ciebie mi braknie.